A New Orientation of Education In the United States: Do We Still Need Teachers? [untranslated, technology]


Este foarte bine cunoscut cit de incintati sint copiii si profesorii despre utilizarea tehnologiei in scoli.

La momentul actual, profesorii  trebuie sa cunoasca materia pe care o predau, sa stie cum sa opereze echipament tehnologic avansat si sa integreze programe de computere in planul de lectie. Profesorii trebuie sa se adapteze continuu si sa fie la curent cu noile descoperiri tehnologice. Este posibil ca tehnologia sa inlocuiasca rolul profesorului?

Ce avantaje prezinta tehnologia in scoli la ora actuala?

 Sint foarte multe scoli care la ora actuala care ar prefera sa utilizeze tehnologia in schimbul profesorilor. In primul rind, costul si utilizarea tehnologiei in scoli este mult mai putin costisitoare decit angajarea unui profesor. Programe pe computer si servicii pe Internet nu au nevoie de asigurare medicala platita, pensii platite, cursuri pentru continuarea dezvoltarii profesionale, sau cresteri in salariu. De asemenea, tehnologia in scoli va reduce cheltuieli legale care se datoreaza purtarii necuvincioase si impotriva legii a unor profesori oferind scolilor mai mult potential monetar care sa-l foloseasca pentru dezvoltarea educatiei.

Ce dejavantaje prezinta tehnologia in scoli la ora actuala?

Tehnologia ofera multe avantaje educationale dar utilizarea ei este limitata in cadru educatiei. Nu conteaza cit de sofisticate sint produsele sau programele tehnologice. Nu se pot compara cu bagajul de cunostinte si experiente de viata ale unui profesor. Un profesor este capabil sa ajute copiii sa vada lumea reala si sa inteleaga concepte in alta perspectiva. Educarea prin utilizarea tehnologiei se manifesta in acelas fel pentru toti copiii si nu ia in considerare diferitele niveluri de pregatire si cunoastere ale copiilor care nu pot sa tina pasul cu cei care invata mai usor. Din contra, un profesor este capabil de a preda lectii in diferite moduri si adapteaza predarea ca sa-i ajute pe toti copiii sa invete.

Testarea copiilor are loc utilizind teste standardizate. Profesorii folosesc a varietate de moduri formale de a testa copiii prin extemporale, teste create, eseuri, si altele informale ca simpla observatie, discutii cu copiii, intrebari ale copiilor sa determine daca un copil intelege ce s-a predat.

Se spune ca tehnologia este nemaipomenita cind totul functioneaza! Dar ce facem cind produsele tehnologice se defecteaza sau se pierde legatura cu Internet? Este costisitor sa fie reparate sau inlocuite cu unele noi. Tehnologia educa copiii numai daca este valabila dar un profesor poate adapta o lectie si continua predarea chiar daca proiectorul se strica sau s-a pierdut legatura cu Internet.

Este posibil ca un computer sa ia complet locul profesorului?

Cind copiii folosesc tehnologia nu mai au nevoie sa fie prezenti in scoala pentru ca numeroase scoli ofera cursuri online pentru toate nivele de educare. Copiii care locuiesc in zone rurale sau la mare distanta de scoli pot sa se inscrie pentru cursurile online. Tehnologia ofera flexibilitate copiilor care vor sa studieze in afara orelor normale de scoala. Este foarte greu sa gasesti profesori valabili in timpul acesta! Cu toate ca rolul tehnologiei continua sa creasca, va fi folosit sa suplimenteze predarea decit ca o alternativa in locul profesorului.  Chiar si scolile superioare care ofera curcuri online au nevoie de profesori sa creeze planuri de lectie, medieze discutii, si sa masoare progresul de invatare. Concluzia este ca nu conteaza cit de sofisticat un computer sau un program de computer este nu va putea inlocui experienta unuia care este dedicat profesiei de profesor.

teacher-learning-schooling

One thought on “A New Orientation of Education In the United States: Do We Still Need Teachers? [untranslated, technology]

Now it's your turn...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s