Invatarea cu ajutorul benzilor desenate sau “Comic Strips”


MakeBeliefsComix

***Greseala de tipar: “Mark placed third with 95 points.” Mi-a luat un timp indelungat sa creez aceasta banda desenata. Sint sigura ca aveti copii mai isteti.

www.makebeliefscomix.com ofera copiilor posibilitatea de a creea  “Comic Strips” sau benzi desenate despre ceea ce invata. Puteti sa le scrieti in limba Romana. Sint foarte simplu de creat si sint:

Pentru toti copiii ca activitate de clasa individuala sau colectiva care este obligatorie, ca gratificatie pentru terminarea unei activitati de clasa in mod corect si la timp, obtinerea unei note bune la un extemporal, sau ca tema pentru acasa.

Pentru copiii care invata cu ajutorul imaginilor – ca o activitate alternativa pentru copiii din categoaria invatarii vizuale – spatiale ( Teoria lui Gardner despre diferitele tipuri de inteligenta). Acesti copii exceleaza in activitati ca desen artistic si tecnic, desene de geometrie, arta grafica, si proiectare cu ajutorul computerului. Au o excelenta memorie vizuala pentru tiparituri si mediul inconjurator.

Puteti folosi benzi desenate la orice nivel de virsta chiar si pentru copiii de liceu. Atentia trebuie orientate asupra continutului si nu a aspectului. Fiti fara grija. Exista copii de liceu care sint inca fascinati de benzi desenate! Banda desenata cu Mickey Mouse a fost publicata in ziare pentru prima data cind Disney a avut 29 de ani. Am creeat banda desenata de mai sus ca un exemplu pentru intelegerea copiilor a conceptului de “calculare a mediei” in matematica. Ca acest “comic strip”sa aiba sens trebuie sa intelegeti sensul urmatoarelor cuvinte din limba Engleza:

“Mean” sau “average” inseamna “pe medie”, “cam in mijloc, ceva care nu este deosebit”. “Mean” este de asemenea folosit pentru a descrie o persoana ca fiind “rea”. Banda desenata de deasupra jongleaza cu aceste doua intelesuri. Copiii trebuie sa aiba acces la un computer ca sa creeze o banda desenata. Dupa aceea, pot sa o impartaseasca cu ceilalti copii din acelas grup, grupuri diferite sau sa sa o prezinte in fata clasei. Permitetilor copiilor sa foloseasca un computer in timpul clasei daca nu au Internet in afara scolii si dumneavoastra puteti sa o tipariti pentru ca ei sa o prezinte in urmatoarea lectie utilizind “Document Camera” sau camera pentru documente daca aveti acces la asa ceva sau pur si simplu “role play” in fata clasei cu ajutorul altor copii care vor juca rolurile caracterelor din banda desenata. Copiii care au Internet in afara scolii pot sa o prezinte pe ecran cu ajutorul direct de la website. Demonstrati creerea unei benzi desenate in clasa pentru toate nevelurile de virsta.

Now it's your turn...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s