Profesori de scoala: prima intrunire cu parintii


 

Man professional lookCu citeva zile inainte de inceperea scolii, copiii impreuna cu parintii lor, au posibilitatea sa ii intilneasca pe profesorii pe care ii vor avea pe timpul anului scolar. Copiii si parintii circula impreuna prin scoala in acelas timp ca sa ii viziteze pe profesori. In acest fel, profesorii, parintii si copiii au ocazia sa se cunoasca si sa vorbeasca pentru prima data.

Prima impresie conteaza. In ziua aceasta, toti profesorii din scoala au salile de clasa in ordine si atragatoare si sint pregatiti sa raspunda la intrebarile parintilor. Tinuta vestimentara este foarte importanta dar nu este un concurs de moda. Ma imbrac ca sa arat ca sint un profesional respectabil.

Un profesor trebuie sa fie intotdeuna foarte organizat.

Cind ii intilnesc pe parinti pentru prima oara le cer cit mai multe informatii despre modul de legatura pe care il vom folosi pe parcursul anului scolar. Vreau ca parintii sa poata sa imi ofere cit mai multe numere de telefon. De asemenea intreb cine este persoana potrivita cu care pot sa discut amanunte despre copil.

E-mail, e-mail, si inca o data e-mail – Nivelul de success al unui copil in orice clasa depinde de cit de constructiva este relatia dintre copil, profesor, si parinte. De aceea tinerea unei legaturi cit se poate de strinse cu parintii este foarte importanta pentru orice profesor. Profesorul trebuie sa-i tina la curent pe parinti despre performanta si comportamentul copiilor lor in clasa si in scoala in general. De aceea este extrem de important pentru un profesor sa poata sa ia legatura cu parintii in cel mai scurt timp posibil mai ales cind notele unui copil au inceput sa scada si se observa schimbari in comportament. Trebuie sa retineti ca parintii vor sa auda si lucruri bune despre progresul copiilor lor in clasa dumneavoastra. De fiecare data cind sunati sau trimiteti e-mail parintilor incercati sa incepeti conversatia sau mesajul cu cel putin un lucru pozitiv despre copil chiar daca acesta nu este unul din copiii dumneavoastra “preferati”. Profesorii nu au preferinte asupra copiilor. Cind exista preferinte, relatiile profesorului cu alti copii si relatiile dintre copii in clasa vor fi afectate in mod negativ. In acest caz, profesorul trebuie sa se gindeasca cu seriozitate la deschiderea propriei scoli. Orice copil are calitati bune. Este datoria profesorului sa le descopere si sa le educe.

Pina la aceasta data am o lista cu toti copiii pe care ii voi avea in clasa. Pe linga numerele de telefoane le cer parintilor adresa e-mail. Aceasta modalitate este usoara si rapida de aplicat cind trebuie sa contactez parintii sau parintii vor sa ma contacteze pe mine. Daca nu au e-mail insist sa obtin cit mai multe numere de telefon. Eu cer parintilor sa adauge alte amanunte pe care le considera importante pentru mine sa cunosc ca de exemplu daca copilul are nevoie sa bea apa in timpul clasei. Acest “document” este neoficial si este numai pentru uzul meu in clasa. Va fi tinut confidential si va fi plasat intr-un folder separat pentru fiecare copil in care voi adauga alte importante documente personale care ma vor ajuta sa il cunosc pe copii si nevoile acestora de invatare.

Ce trebuie copiii sa cumpere pentru inceputul scolii? Aceasta intrebare este una dintre cele mai frecvente intrebari in aceasta zi. In loc sa raspund la aceasta intrebare de 120 de ori pentru fiecare parinte afisez lista de cumparaturi pe ecran. In acest fel, parintii interesati pot copia lista in timp ce eu vorbesc cu alti parinti. Daca am adresele e-mail inainte sau in primele zile de scoala pot trimite parintilor informatii despre clasa via-email. Daca parintii nu au acces la tehnologie sau nu au reusit sa se prezinte la intrunire, trimit copii de hirtie al acest document acasa cu copiii in prima zi de scoala. De fapt toti copiii primesc aceste informatii in prima zi de scoala chiar daca i-am intilnit pe parinti in cazul in care parintii decid sa schimbe sau sa adauge noi informatii. Impreuna cu acest document trimit o lista explicind ce fel de materiale copiii trebuie sa cumpere pentru clasa, felul in care vor lucra in clasa, obtin notele, care sint cerintele mele pentru performanta copiilor si comportamentul lor in clasa impreuna cu alte informatii importante despre desfasurarea activitatilor de lectie. Mai jos, am atasat modelul pe care il voi utiliza anul acesta. Il voi discuta cu copiii in clasa in prima zi de scoala dupa care copiii il prezinta parintilor care il semneaza si copiii il aduc inapoi. In felul acesta copiii si parintii citesc documentul impreuna si pregatesc intrebari pentru lamuriri. In a doua zi de scoala, voi discuta inca o data documentul cu copiii si voi raspune la intrebarile parintilor. Daca nu sint prea multe intrebari as putea sa e-mail raspunsurile pentru parinti. Copiii pastreaza aceasta hirtie lipita de prima pagina din caiet ca sa o revizuiasca oricind au nevoie. Daca aveam un website creat numai pentru clasele mele as fi putut sa postez tot ce copiii si parintii au nevoie sa cunoasca despre operarea clasei. Scopul primei intruniri este de a creea o idee generala despre profesori, copii si parinti. Nu intru in detalii despre clasa si raspund numai la intrebari generale. Daca un parinte insista sa cunoasca mai mult despre clasa atunci ii voi da o copie a documentului mentionat sau “Syllabus”. Am atasat aceste doua “documente” cu care incep anul scolar: Open “House Contact Form 2016 – 2017” si “Syllabus”.

Open House Contact Form 2016-2017

sau daca scoala are acces la https://docs.google.com/ puteti da creeati acest document pe care parintii il vor complete pe rind cum sosesc daca aveti un computer sau latop available. In felul acesta veti colecta majoritatea sau toate informatiile (daca toti parintii  se prezinta) fara a mai trebui sa tipariti copii.

2016-08-22 033

Syllabus 2016 – 2017

Now it's your turn...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s