[for Romanian teachers] Predarea fara folosirea hirtiei


In fiecare an, meseria de profesor devine din ce in ce mai exigenta deoarece timpul de pregatire pentru lectie este din ce in ce mai limitat. Am ajut la concluzia ca va trebui sa gasesc alte modalitati care sa ma ajute sa folosesc timpul de preparare pentru lectie ca sa devina cit se poate de productiv.notebook-with-daisies

 

La fel ca multi profesori la ora actuala, am decis sa incep sa folosesc cit se poate de mult tehnologia oferita de resursele de pe Internet. In acest fel, nu voi mai avea nevoie sa petrec timp pretios creind copii de hirtie. De asemenea folosirea hirtiei de catre profesori in scoli este foarte limitataa.

Scopul folosirii tehnologiei in lectie este de a maximaliza timpul pentru instruirea copiilor. Lista pe care o prezint contine websites pe care pot sa le folosesc pe cont propriu fara contracte din partea scolii. Unele din websites le-am folosit deja sporadic in trecut. Inainte de a creea aceasta lista am luat in consideratie cit de eficiente aceste websites vor fi pentru instruirea copiilor. Exista o multitudine de websites educationale pe Internet dar nu toate se dovedesc sa fie eficace.

 1. Luarea prezentei la inceputul lectiei. Chiar daca nu folositi www.classdojo.com pentru alte scopuri, acest website ofera un mod foarte simplu si rapid pentru luarea prezentei.
 1. Notele copiilor online – incercati http://www.thinkwave.com/ care este foarte usor de folosit si copiii cit si parintii au access la note online. Inainte de a alege un website pe care il folositi pentru note si alte informatii pesonale ale copiilor aflati dinainte cit de protejata este aceasta informatie pe Internet.
 1. Documente si arhive: Google Apps 
 1. Website si blog pentru copiii din clasa: https://education.weebly.com/ 
 1. Colaborare si impartasire de informatii: https://padlet.com/ si www.penzu.com unde copiii pot sa isi impartaseasca scrieri personale pe care le e-mail profesorului. Google Drive – diferitele optiuni ale cautarii Google sint foarte usor de folosit pentru organizarea informatiilor.
 1. Impartasire de opinii personale https://www.surveymonkey.com/ unde copiii pot impartasi opinii si sugerari despre clasa si instruire pe care eu le voi folosi sa adaptez sau sa schimb instruirea ca sa ii beneficieze pe toti copiii.
 1. In timpul instruirii: am gasit acest website care se poate include in timp ce copiii lucreaza pe computer – www.popling.net – creeaza “virtual flash cards” care “pop up” pe ecranul computerului la citeva minute determinate de profesor. Se poate folosi pentru orice subiect. QR Codes Generator – unii profesori folosesc QR Codes pentru crearea de “flash cards” pentru studiul pentru teste si examene.
 2. Prezentari Power Point: https://app.emaze.com/ – este attractiva si usor de folosit.

 3. Animatii si videos: nu numai profesorii dar si copiii pot creea foarte usor videos cu lectii pe care le pot impartasi cu alti profesori sau copii – https://animoto.com/, https://www.educreations.com/ si https://videolicious.com/.

 4. Fotografiiwww.pexels.com si http://www.pixabay.com

 5. Evaluarea invatarii: Cele mai folosite sint www.socrative.com, si www.quizziz.com. www.forallrubrics.com se poate utiliza cu iPad, tablet sau smartphone. Copiii pot sa isi controleze performantele deferitelor lucrari. Data se poate colecta “offline” fara conectare la Internet. Scorurile sint calculate automat, se pot tiparii si se pot pastra in forma PDF sau spredsheet. https://answergarden.ch/ este un website interesant care permite afisarea de raspunsuri ale tuturor participantilor in acelas timp.

Bineinteles ca alegerea website-urilor care sint usor de folosit si in acelas timp eficiente depinde de interesele si scopul pe care fiecare profesor doreste sa atinga in predare si necesita cautari si incercari neincetate. Impartasiti alte website-uri pe care le folositi si s-au dovedit sa dea rezultate bune in practica predarii dumneavoastre.

 

Now it's your turn...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s