[for Romanian teachers] Cum puteti explica problemele cu rezultate gresite


Photo above: http://www.pexels.com

Saptamina trecuta a trebuit sa administrez un test cerut de scoala pentru care lucrez. Dupa ce am primit rezultatele m-am tot gindit prin ce fel de modalitate as putea sa explic copiilor posibilitatile de rezolvare care ar putea fi valabile pentru fiecare problema din test.

robot

M-am gindit sa explic numai problemele care au primit un raspuns incorect dupa care am realizat ca nu ma voi referi la toti studentii din clasa ci numai la cei care au avut raspunsuri incorecte. Deci in timp ce acesti copii asculta la instruirea mea ce fac ceilalti copii? M-am gindit cum Salman Khan a folosit videos pentru a explica probleme de matematica pentru toti copiii si am inceput sa caut websites care ofera o metoda similara.

Photo: http://www.pixabay.com

  1. Am auzit de http://www.educreations.com care este de fapt un “interactiv board” pe care poti sa scrii o problema si sa inregistrezi instructiuni utizind vocea. Cel mai bun mod de utilizare se face cu ajutorul tabletei pentru ca trebuie sa scrii si sa explici procesul de rezolvare. Nu am avut tableta si am folosit cursorul prin miscarea “mouse”-ului. A fost dificil si mi-a luat un timp lung dar a fost posibil. Ceea ce nu mi-a placut a fost faptul ca din momentul cind am inceput sa imi inregistrez vocea nu am mai putut sa ma opresc si sa pornesc de la inceput pentru ca trebuie sa incep cu totul de la inceput incluzind scrierea si explicarea problemei. Dupa citeva incercari am decis sa incerc sa gasesc o alta modalitate.
  2. Am gasit acest website care se numeste http://www.versal.com unde am putut sa scriu si sa explic verbal fiecare problema. Am aflat dupa ce am terminat ca acest website ofera de asemenea un “interactiv board” care este identic in functiune ca si cel din educreations. Deci pe linga citirea procesului de rezolvare a unei probleme copiii pot sa asculte la explicatiile verbale ale profesorului. Chiar daca copiii au obtinut rezultatul corect ei pot sa asculte si sa afle alte modalitati de rezolvare a unei probleme. Prima mea incercare a fost creata untr-un mod simplu doar prin scrierea instructiunilor de rezolvare a problemei pe care copiii le citesc singuri deoarece experimentam acest website pentru prima data. Veti afla din exemplele oferite de acest website cum puteti creea lectii interactive si foarte atragatoare cu diferitele optiuni pe care le ofera.
  3. Puteti sa creati un video folosind http://www.voki.com. Voki este o colectie gratuita pe care profesorii si copiii pot sa o foloseasca sa creeze diferiti “avatars” care “vorbesc” prin inregistrarea directa a vocii cu ajutorul microfonului oferit de catre computer sau inregistrari care au fost deja colectionate in documentele dumneavoastra precum si text. Profesorii pot sa includa aceasta resursa foarte usor in instruire ca sa ii asiste pe copiii sa devina mai activi in clasa si sa inteleaga mai bine lectiile. Copiii pot sa il foloseasca pentru facerea temelor acasa, lucrari in clasa sau proiecte.
  4. Acesta este testul fara folosirea vocei sau a “interactiv board” care explica fiecare problema din test: https://versal.com/c/3gp8mi/sma-1-standards-7n-s-1-2-and-3-october-7-2016

Now it's your turn...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s